Voi jönsses! Nyt ne on ostettu ja haettu, meidän menopelit :) Ja oikeesti, nyt on pakko hehekuttaa, että on kätevät kärryt, vaikka suositut eivät ole ilmeisesti olleet. Vaunuilla tuli kruisailtua niin, että koppaosa oli kiinni rungossa ja kopassa sitten turvakaukalo. Ratasosa oli tavarakorissa ja narulla kiinni rungossa, ettei luisu pois reissatessa. Olin nimittäin julkisilla liikenteessä, eli matkaa tein metrolla ja junalla. Kävelymatkaakin tuli ihan kiitettävästi ja sen kyllä huomaa.

Ajo-ominaisuudet olivat oikeasti tosi mukavat siihen nähden mitä oletin. Käytetyt kärryt kun olivat, niin nitisivät, kuten ilmoituksessa kerrottiin, mutta ohjaaminen yhdellä kädellä oli helppoa :) Kotona sitten kokeiltiin ratasosaa pikkupätkälle (joka rakastui rattaisiin) ja ihan huipuksi osottautui "turvakaari" rattaissa! Turvakaari kun lähtee hassusti kokonaan irti (jalkojen välistä) ja kiukuttelevan sekä rimpuilevan uhmiksen saa istutettua rattaisiin ja napsautettua kaaren kiinni kätevästi ja siinä on ja pysyy lapsi (meidän jätkän osalta todellakin tarpeellinen ominaisuus) vaikka miten räyhäisi! Myös kundi tykkäsi istuskella ratasosassa ja työnnellä vaunuja. Miinusta annan ratasosan kankaasta. Aivan idioottimaista laittaa fleecetyyilinen kangas, johon lika jää ja tarttuu! Nopea googletus tosin kertoi, että uudet kankaat eivät satasta enempää tule kustantamaan (jos sitäkään). Joten jossain vaiheessa varmaan uudet ostetaan. Vaalea vihreä kun ei meidän sotkupetterin käytössä kovinkaan kauaa ole vaalean vihreä :) Ja ratasosan kuomu on ihan paras! Se on oikeesti tosi mahtava, koska kuomuns aa kädenkäänteessä muokattua todella suojaavaaksi.

Koppaosa oli todella iloinen yllätys! Tilava, kaunis ja ihana! Vetoketjulla siihen saa myös kiinni hyttyssuojan :) Kesävauvalle ihan ehdoton ominaisuus! Ja käy pitkään. Mieskin tykkäsi. Ja itseasiassa vaunut olivat hälle ilmeisesti vielä enemmän mieleen kuin minulle :) 

Pientä fiksausta nämä menopelit kuitenkin tarvitsevat, sillä aisaan on pakko saada ripustettua kassia, mutta se onnistuneen aisakoukuilla, joita myydään erikseen. Ja jostain on löydettävä ratasosalle jalkapeite talven varalle. Mutta onneksi sitä ei ihan heti vielä tarvitse :)

Mutta olen tyytyväinen, ainakin viellä :) Nähtäväksi jää, olenko samaa mieltä kun vauva syntyy. Sitä ennen kokemusta tulee tuon pikkuviikarin osalta, sillä pidempiin kauppareissuihin tarvitaan rattaita.

Loppukaneetiksi sanottakoon, että en ehkä n. 1000€ uusista Maxi Cosi Mura 4 vaunuista maksaisi (näillä tarvikkeilla hinta pyörii tonnissa), mutta hinnalla jolla ne ostin, niin todellakin oli jokaisen euron arvoinen. Massiiviset, mutta ketetterät vaunut joilla tuli kuljettua junavaunun läpikin, kun huomasin hypänneeni sille puolelle vaunua jossa ei ole vessaa :D