Toukokuu lähestyy uhkaavasti enkä ole oikein suostunut mitään suurempia suunnitelmia tekemään vauvan tulon suhteen. Epävarmusu jäytää vielläkin ajoittain ja lähipiirissä käyneiden asioide tiimoilta tiedän ettei mikään ole niin varmaa kuin epävarmuus. Joten olen ottanut ehkä vähän turhankin lungisti ja keskittynyt kahteen kouluun, joita käyn iltaisin.

Muutama viikko sitten heräsin kaikkeen siihen mitä pitäisi ikeasti saada hankittua ennen Toukokuun loppua ja listä näyttää tältä:

  1. Isompi asunto. Tällähetkellä asustelemme kolmiossa jossa on tosi kiva pohjaratkaisu, mutta ajoittain meitä on täällä seitsemän ihmistä ja toukokuun jälkeen kahdeksan. Asuntoasia on kuitenkin laitettu jäihin ja palamme asiaan, kun vauva on syntynyt.
  2. Tavallinen sänky parven tilalle. Ja muutto olohuoneesta, parvesta, yhteen makuhuoneista. Tällöin molemissa makuuhuoneissa nukkuu neljä ihmistä. Sängyksi on valkattu säilytystilallinen Brimnes Ikeasta.
  3. Toimivat yhdistelmät. Siis Mutsyn 4riderit. Käytetyistä olin jo tekemässä kauppaa, kun mies bongasi tarjouksen uusista. Ja hintaeroa olisi tullut alle 100€ kaikkineen lisätarvikkeineen. Joten ne kaupat kariutuivat siihen. Nähtäväksi tosin jää, että kerkeämmekö tuon tarjouksen hyödyntämään.
  4. Pikkupätkälle ja teinille sängyt. Teinille pienempi parvi ja isompi menee säästöön kellariin, kun muuttaa tässä vuoden kahden sisään omaan kotiinsa (mä en voi vielläkään käsittää, että tuo lapsi täyttää tällä viikolla 18-vuotta!)
  5. Meidän Gulliver pinnasänkyyn uudelle tulokkaalle uusi patja. Luin jostain tutkimuksesta, että käyetty patja saattaa lisätä kätkytkuolemariskiä.
  6. Turvakaukalo telakalla.

Osa hankinnoista rahoitetaan äitysavustuksella, jonka otan tälläkertaa rahana. En pidä ollenkaan tämän hetkisestä äippäpakkauksesta ja no, pojun pakkaus oli aika samanlainen ja siitä on kaikki säästössä, jopa se pakkaus reunalakanalla. Osa rahoitetaan miehen ylityökorvauksilla, jotka tulevat ensi palkkaan ja loppujen kohdalla kiristellään vaan vyötä :)

Neuvola on tällä viikolla ja jännityksellä odotan mitä painon kanssa on käynyt. Tuntuu, että ainoa paikka mikä on kasvanut on maha ja tissit. Noin muuten saan vielläkin vedettyä 34 koon housut ongelmitta jalkaan. Vaikkakaan en edes tiedä mikä lähtöpainoni oli ennen raskautta, kun tässä talossa ei ole yhden ainuttakaan vaakaa. Ex-miehen kanssa meillä niitä oli jopa kolme :D