Keskenmenon jälkeen olen ollut vahvasti sitä mieltä, että jos vielä raskaudun niin menen varhaisultraan. Mutta nyt kun testi on näyttänyt postiivista en enää tiedäkkään haluanko mennä vai en. Yhdessä hetkessä olen melkein puhelin kourassa jo varaamassa aikaa ja toisessa hetkessä ajattelen, että se on ihan yhtä tyhjän kanssa. Onhan olemassa NP-ultra. Aivan hyvin voin odottaa sinnekkin asti. Keskenmenohan voi tapahtua ihan milloin vain ennen 12-viikkoa (ja harvemmin myös sen jälkeenkin). Ei VU sitä estäisi, vaikka mahastani löytyisikin elävä ihmisen alku, jonka sydän lyö. Saisin vain yli sadalla eurolla mielenrauhaa hetkeksi ja saattaisin pudota vieläkin korkeammalta.

Toisaaltaan malttamaton mieleni tahtoisi kurkata kohtuni uumeniin ja mahdollisesti päästä näkemän ennalta uutta tulokasta. Pikkuruista tiitiäistä, jonka on määrä kesänkorvilla muuttaa luoksemme pysyvästi asumaan. Kuitenkin olisi ehkä kauaskantoisempaa investoida kotidoppleriin, jolla mahdollisesti kuulisi sydänäänet jo viikolta 9 lähtien. Siitäkin huolimatta, että kotidopplerit voivat myös lietsoa odottavaa äitiä enemmän paniikkiin, kun sydänääniä ei saakkaan kuulumaan. Onhan se haastavaa jopa neuvolantädeille, joilla on paremmat laitteet sydänäänien kuulumiseen. Kuitenkin, kun hevosenlaukalta kuulostava nopea jumpsutus kuuluu doplerista, voi huokaista helpotuksesta. Vatsassa on elämää ja kaikki hyvin, ainakin siltä erää.

Varhaisultra ei kuitenkaan mieltäni pitkäksi aikaa rauhoittaisi. Ehkä viikoksi, ehkä kahdeksi. Paniikinomaista pelkoa NP-ultraa kohtaan se ei kuitenkaan poistaisi, kuten taas kotidoppleri voisi tehdä. Toisaaltaan doppleri ei kerro sitä, kuinka monta asukkia mahaan on asettunut asumaan, kun taas VU paljasta asukkaiden määrän.

Tätä selvästi kannattaa miettiä ja tarkkaan. Ja mikä kiire tässä edes on. Nythän on vasta 5+6 ja vasta huomisesta lähtien on mahdollista edes nähdä sydäntä. Kaiken kaikkiaan seuraava viikko pienen alkion kannalta on varsin merkittävä, kun sydän alkaa pumppaamaan verta, nesteen sijaan. Ja meidän molempien kehot alkavat toimimaan istukan  välityksellä päämääränä vain yksi asia, saada tiitiäinen kasvamaan ja kehittymään, kunnes se on valmis syntymään tähän maailmaan.