Että tää odottavan aika on pitkä, näin loppumetreillä. Ja varsinkin silloin, kun odottaa paniikin omaisesti (tai rukoilee), että synnytys alkaisi. Jokainen tuju supistus saa toiveet nousemaan ja sitten odotetaan seuraavaa. Odotetaan, odotetaan, odotetaan ja odotetaan. Mutta seuraava tulee vasta joskus puolentunnin tai tunnin päästä ja taas odotetaan toivekkaana.

Vessassa käynti aiheuttaa pienimuotoisen hartaan ja toiveikkaan rukoiluhetken. Tulee rukoiltua limatulppaa tai lapsivettä. Pönttö pitääs yynätä tarkkaan ja samoiten housut. Ja jos housissa on pienikin läntti jotain märkää alkaa ihmettely. Onko se lapsivettä vai valkovuotoa vai kenties pieniä pidätysvaikeuksia? Ja voihan olla, että haarukset on hionneet aj siksi on pöksyt märkinä. Mahdolisuuksia on lukemattomia. Ja sitten jäädään taaaaaaaas odottamaan josko jotain vaikka tapahtuisikin.

Tämä on vähän kuin sen plussan odottamista. Jokainen oire syynätään ja analysoidaan, että voisiko se olla synnytystä enteilevää. Ja laitetaanpa tähän listaa, mitkä voivat olla tai olla olematta niitä merkkejä:

  1. Supistukset - jos ne kovenevat ja tujakoituvat sekä muuttuvat tiheämmiksi. Muutaman päivän ennen synnytystä voi olla päivä, jolloin supistelee useamman tunnin säännöllisesti, mutta saman vahvuisesti ja sitten hiljaisempi päivä tai kaksi, kunnes koitos alkaa (yksi lähtenyt käyntiin näin itselläni ja muutamalla tuttavalla)
  2. Limatulppa, kokonaisena. Synnytys alkaa saman päivän aikana tai parin viikon päästä :D Ja limatulppa voi jopa uusia itsensä. Eli välttämättä mitään ei tapahdu. Kolme omaa synnytystäni on alkanut tulpan lähdöllä. Ja kahdessa niistä lapsi oli muutamien tuntien jälkeen sylissä
  3. Lapsiveden lorahtelu osittain tai tulvana. Jotain voi odottaa tapahtuvan ihan varmaksi seuraavien vuorokausien aikana. Jos ei itsestään lähde, niin sairaaalassa antavat apua. Itselläni kaksi synnytystä on jouduttu käynistämään, kun lapsiveden lorahtelu ei ole kuitenkaan käynnistänyt kunnollisia suppareita.
  4. Maha löysällä ja oksentelua. Vatsatauti, tai loppuraskauden vaiva tai sitten kroppa valmistautuu synnytykseen. Omani on tehnyt tätä viikon, joten ei lienee hirveän luotettava. Tosin yksi synnytyksistä käynistyti niin, että meni lapsivedet ja tuli ripuli :D Nyt on maha ollut ajoittain löysällä ja pönttöäkin on halailtu, mutta sen kummempaa ei ole tapahtunut.
  5. Pitkästä aikaa nukut kunnolla. Kolmessa raskaudessa on käynyt niin, että hajanaiset yöunet ovatkin vaihtuneet katkeamattomaksi yöuneksi (no ehkä yksi vessassa käynti) ja pitkästä aikaa olen nukkunut kuin tukki. Ja sitten onkin lähtenyt tapahtumaan. Kahdesta aamulla ja yhdestä illalla.
  6. Se tietynlainen kutina, että nyt se tapahtuu. Tämä ei tosin ole luotettava ollenkaan, mulla on ollut se olo jo jostain torstaista lähtien :/ 

Mamablue ja raskausviikot 37+5