Mä pohdine ilen pitkään ja tänäänkin hyvin pitkään niitä I'Coon vaunuja joita meidän piti käydä miehen kanssa tutkimassa viikonloppuna. Googlettelin kovasti tavarakorista tietoa ja tulin lopulta siihen tulokseen, että ei. Me ei mennä niitä katsomaan, sillä tavarakori ei ole käyttökelpoinen meille (kolme kassia ruokaa ja 3-vuotias sisarus) ja koska noin muutoin vaunut saivat aikaan kuolausreaktion, olisin päätynyt ostamaan ne ja kiroamaan katkerasti. Joten vapautin vaunut. Mä en muista ikimaailmassa oleleni näin päättämätön missään mun raskauksissa!

Pohdin kovasti sitä, että täydellisiä vaunuja ei olekkaan, on vain kompromisseja ja kävin läpi jokaikisen vaunun, jonka olen koskaan omistanut (rattaista vaunuihin) ja läpi jokaikisen viat. Mikä on ollut se suurin ongelma vaunujen kanssa - aina. Jokaisessa on ollut jotain, mutta pääsääntöisesti pahimmat ongelmat on olleet hyökkäysvaunut ja onneton tavarakori. Joskus yhdessä ja tosinaan erikseen. Jokatapauksessa viat ovat tehneet aina sen, että vaunut on jääneet hyvin lyhyelle käytölle ja matkiksiin ollaan siirrytty melkeinpä heti, kun se on vaan ollut mahdollista (yhdellä lapsella oli alusta asti matkikset kantokopalla ja ainut ongelma oli lumisohjo). Päätin sitten tänään, että jätän asian hautumaan ja odotan että eteen tupsahtaa jotain, joka saa toimimaan, eikä pähkäilemään.

Ja niin siinä sitten kävi, että Huuto.netissä tuli vastaan menopelit, joita oli pakko huutaa. Nimittäin Peg Perego Pliko 3 rattaat, jotka käyvät jo vauvasta asti ja vauva-aikana on kasvot työntäjään päin. Siis samat matkikset, jotka meillä jo on, mutta joissa ei ole jalkapussia, eikä sadesuojaa saati mahdolisuutta fiksata rattaita vaunuiksi. Mutta rattaat on olleet ihan parhaat menopelit siihen nähden mitä olen koskaan, ikinä tai milloinkaan omistanut. Js hetkrn pohdittuani päätin huutaa rattaita, kysymättä ukkokultani mielipidettä asiasta ollenkaan.

Pähkäileminen ei ollut edes osikeastaan sitten loppujen lopuksi vaikeaa, kun aloin miettimään plussia rattaiden suhteen sekä miinuksia, ja tässä ne on nyt listattuna teillekkin ihmeteltäväksi:

​+ Rattaisiin saa turvakaukalon laitettua, mikäli tarvis on
+ Menevät helposti pieneen kasaan ja yhtä helposti saa auki
+ Niissä pystyy kuljettamaan neljä täyttä kassillista ruokaa (aisoissa) sekä vielä perunapussia yms. tavarakorissa
+ Istuma-asennossa väsynyt sisarus voi seistä astinlaudalla, halutessaan
+ Meidän pehmeä kantokassi mahtuu rattaisiin
+ Kesken matkaa rattaat saa helposti isollevljelle sopiviksi ja vauvan voi ottaa liinaan
+ Koiran hihnan saa kätevästi aisaan pujotettua
+ Kuomu on todella suojaava ja viellä enemmän, kun mukana on läpinäkyvä sadesuoja!
+ Pikkupiiaan verkkopussin saa kiinni aisaa :)
+ Kestävät lentomatkustusta ja ovat kätevät esim. laivaristeilyillä (joita harrastetaan)
+ Kuomu jaksaa kannattaa yhden täyden matkalaukun painon tarvittaessa ja työnt aisoihin saa repun ripustettua
+ Mulla on kesävauva, en tarvitse talvikeli ominaisuuksia


- Kun ulkona metri nuoskalunta niin kulkemisesta tulee hankalaa, mutta ei mahdotonta
- Etupyörien lukitus kuluu jossain vaiheessa ja rattaat alkavat puoltamaan
- Vaunuja ei saa kallistettua helposti yhdellä kädellä, vaan mukaan tarvitsee kaksikättä ja joskus jalalla on autettava

Oikeastaan se mikäa sian sitten loppujen lopuksi ratkaisi oli se, että meille tulee kesävauva. Joten raskaille yhditelmille ei ole tarvetta, eikä isopyöräisille (jotka usein on kookkaita), koska ei ole lunta. Ja kun talvi tulee, niin sitten pieni herra on jo ratasikäinen eikä yhdistelmät enää ole tarpeelliset vaan käytetään rattaita niin talvella voi ostaa toiset talvikeleille sopivat rattaat. Joten tadaa, mun pähkäily on päättynyt. Ainakin toistaiseksi. Katsotaan sitten marraskuussa asiaa uudestaan :)