Eli tässä tulee vaunupostaus, sillä tarkoituksena on hankkia uudet (todennäköisesti käytetyt) vaunut tulevalle pikku Jäppiselle. Mallilla ei niinkään ole väliä, vaikkakin olen suorastaan rakastunut Mutsyn Evoihin. Harvoin mitkään vaunut vievät sydäntäni, mutta tälläkertaa se on ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Nähtäväksi jää, ostammeko kyseiset vaunut vai tulemmeko hankkineeksi toisen merkkiset.

Vaunujen osalta on oikeastaan neljä tärkeää kriteeriä, joista en aio tinkiä.

  1. Tavarakori - Sen on oltava tilava ja sinne on mahduttava ainakin yksi painava kauppakassi
  2. Vaunuihin saa näppärästi turvakaukalon kiinni
  3. Vaunut menevät helposti suht pieneen kasaan
  4. Vaunuja voi työntää talvellakin seisomalaudan kanssa

Muita vähhemmän tärkeitä kriteereitä ovat renkaat, joiden soisin olevan muut kuin ilmalla täytettävät. Koppa, jonka haluaisin olevan kova, pehmeän sijaa. Kesävauvalle kovakoppa on paljon mukavampi kuin pehmeä kantokassi ja koiran sekä taaperon kanssa se on hiukan turvallisempi vaihtoehto. Varsinkin jos karvaturri on yhtä häsö kuin meidän on.

Ja sitten esittelyyn meidän top neljä suosikit. Tai no, minun top 3 ja miehen top 1.

Koppis%20Preeco-normal.jpg

Kyseinen kuva ja vaunut ovat Preeco.fi sivustolta ja miehen mieleen. Koko setti maksaa alta 400€ ja siinä on suuninpirtein kaikki mitä on toivottu. Jopa tavarakori kelpaa minulle. Ainoa miinus lieneen se, että näihin vaunuihin ei taida olla olemassa seisomalautaa. Kumit ovat ilmatäytteiset, niinkuin nykyisin melkeinpä kaikissa. Eikä ilmakumeissa ole mitään muuta vikaa, kuin huono onneni niiden kanssa. Jokaikisessä vaunussa olen saanut ilmakumit räjähtämään :)

Solar%20Preeco-normal.jpg

Nämäkin vaunut ja kuva on Preeco.fi sivustolta ja kyseessä on Solar malli, joka on minun mieleeni. Kyseinen setti kaikkineen maksaa 399€. Ainoa miinus on se, että mies ei voi sietää tätä väriä ja muun värisenä nämä eivät minulle kelpaa. Sekä tietenkin seisomalauta, jota ei taida olla. Ja loskaisessa lumessa nämä kolmipyöräiset vaunut tuskin kovin ketterästi menisivät eteenpäin?

Peak%20Air%20I%27coo-normal.jpg

Kyseinen kuva on ryöstetty Icoo.de sivustolta ja kyseessä on I'coo Peek Air vaunut, jossa on kääntyvät pyörät! Voin suositella, vaikka en olekkaan kokeillut. Mutta sen verran on tullut elämän aikana vaunuteltua, että yhdistelmävaunut isoilla kääntyvillä pyörillä ei voi olla muuta kuin plussaa! Nämä vaunut ovat vahvana kakkosena Mutsyn vaunujen jälkeen ja olenkin muutamia tälläisiä huuto.netissä katsellut. Uusina ovat minun kukkarolleni aivan liian kalliit :)
mutsyevo-normal.jpg

Ja sitten ne The rattaat! Eli kyseessä on Mutsy Evo rattaat. Kuva on pöllitty Mutsy.nl sivustolta. Ainoa mikä näissä vaunuissa mietityttää on ajo-ominaisuus lumisilla teillä. Tämän mallin lisäksi kiinnostaa myös Mutsy 4rider vaunut, jotka ovatkin varsin edukkaat babystyle.fi sivustolla. Ksyeiseltä sivustolta ne löytyvät mieleisilläni ominaisuuksilla ja värillä (eli harmana) hintaan 599€! Ei todellakaan paha hinta. Ainoa miinus on se, että olen budjetoinut kärryihin 400€ eli uusista ei ole toivoakaan.