Hyi että mikä yö ja uni takana. Niin eläväinen uni, että on vaikea karistaa sitä mielestä. Hajut, maut, värit ja äänet. Tunteet ja tuntemukset, aivan kuin koko uni olisi ollut yhtä todellista kuin se, että kirjoitan nyt tässä.

Unessa menin vessaan voimaan pahoin, sillä työpaikalla jota ei ole oikeasti edes olemassa, oli mies joka haisi vanhalle viinalle ja sai minut voimaan äärettömän pahoin. Nauratti vessassa ja ajattelin etten kehtaa kellekkään sanoa, että tuon miehen haju aiheutti mahani sisällön kääntymisen ylösalaisin. Kun sain pahoinvoinnin laantumaan istuin pöntölle pissalle ja huomasin olevani yltäpäältä veressä. Yritin rauhoitella paniikkiani, kun yritin siivota pahimpia veriä vaatteistani ja kropastani vessapaperilla. Kertoa, ettei veri vielä tarkoita välttämättä keskenmenoa, se voi johtua mistä vain. Mutta sitten tuli hyytymät ja itku. Jäljelle jäi epäuskoinen tyhjyyden tunne. Se oli sitten siinä.

Jotenkin koko päivää on varjostanut tuo uni ja siinä koetut tunteet ja ajatuksen on kulkeneet mukana. Se miten katsoin unessa itseäni peilistä ja tutkin kasvojani, jotka olivat oudon ilmeettömät, mutta surulliset. Kun unessa peruin neuvola aikaa ja mietin, että minun on mentävä vakifoorumille kertomaan ikävät uutiset ja samalla jättää hyvästit niille ihmisille, jotka kannattalivat minua, kun sain keväällä keskenmenon. Ja kun yritin sisäistää ajatusta, että lapset ovat nyt tässä, enempää ei yritetä. Miten mansentava voikaan yksi uni olla!

Mitä tulee raskausoireisiin, ne ovat voimistuneet. Iltaisin pahoinvointi löytää luokse ja teke eolon todella kipeäksi. En ole kokenut yhdessäkään raskaudessa tälläistä pahoinvointia. Vaikka en oksenna, niin tunne on inhottava. Se ei ole tavallista huonovointisuutta vaan polttavaa pahoinvointia. En edes tiennyt, että pahoinvointi voi olla sen tuntuista! Rinnatkin jatkavat turpoamistaan ja revähdyskivut ovat tulleet vaivoikseni. Ei siis parane tehdä äkkinäisiä liikkeitä, sillä kipu joka siitä seuraa on todella inhottava!

Vielä olisi kolmetoista päivää siihen, että on ensimmäinen neuvola ja sydänääniä yritetään saada kuuluviin.